Annons
Växjö

Mordoffret öppnade dörren – sköts till döds

Växjö • Publicerad 29 november 2022
Polisen spärrade av området efter mordet på en man i 70-årsåldern.
Polisen spärrade av området efter mordet på en man i 70-årsåldern.Foto: Carl Carlert

Nya uppgifter har kommit fram kring mordet på en man i 70-årsåldern i tisdags förra veckan.

Enligt Smålandsposten misstänks en 72-årig man ha tagit med sig sitt jaktvapen, ringt på dörren till offrets villa på Teleborg och skjutit honom till döds med två skott.

Annons

Polisen identifierade snabbt den misstänkte mannen som anhölls i sin frånvaro mindre än tre timmar efter mordet. Han kunde gripas på en parkering vid campingen i Tingsryd under onsdagseftermiddagen.

Motivet till mordet misstänks vara ett missnöje med en fastighetsaffär som inträffade för omkring fem år sedan. Den nu häktade 72-årige mannen anlitade offrets hjälp i samband med affären men ska ha varit missnöjd med affären där priset hamnade runt tio procent under utgångspriset.

Det troliga mordvapnet har hittats och tagits i beslag. Den misstänkte 72-åringen har medgett de faktiska omständigheterna och ska enligt åklagaren ha lämnat en relativt detaljerad redogörelse för vad som har hänt, skriver Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons