Annons
Växjö

Mostafa Munir satsar på underhållning i Växjö

Växjö • Publicerad 22 juni 2023
Mustafa Munir.
Mustafa Munir.Foto: Maha Nasser

Mustafa Munir driver Rotana Café på Blästergatan i Växjö. Caféet serverar bland annat kaffe och färsk juice men även desserter som Kunafa, Nutella Grapes och vattenpipa för rökare. Mostafa har inte bara satsat på det, utan också bestämt sig för att satsa på underhållning. Han har velat skapa en glädjefylld och njutbar atmosfär för sina kunder. Han är bland annat värd för uppträdandena på caféet på helgerna.

– Kaféet öppnade 2022 och även om det är nytt är det väldigt populärt. Caféet ligger nära restauranger och det finns många nystartade ställen i området. Till oss kommer kunder från Växjö och utanför Växjö är det många kunder som kommer till oss från städer som Kalmar och Jönköping. På helgerna är caféet fullbokat. Anledningen till det är att vi har sångare då, säger Mustafa Munir.

Annons

Mustafa Munir är en man i tjugoårsåldern som kom till Sverige 2017. Mustafa berättar att han har gått en utbildning inom vård och omsorg men arbetat inom restaurangbranschen. Han har alltid velat ha ett eget projekt så han öppnade Rotana Café.

- Konceptet som vi arbetar med är att caféet inte bara är en plats för att dricka kaffe och juice, utan snarare en plats för underhållning då vi håller fester varje vecka. Det kommer sångare både från Sverige och andra länder. Vi har haft sångare från Palestina och Erbil här och några är välkända i arabvärlden. Dessutom håller vi speciella fester för födelsedagar och platsen kan reserveras för privata tillställningar som bröllop, examen och annat, säger Mustafa Munir.

Varför valde du att satsa på underhållning?

– För det första finns inte den här idén i Växjö tidigare. För det andra jobbar folk hela veckan och behöver någon form av underhållning och nöje. Så jag tänkte att det borde finnas en plats för det. Speciellt eftersom det inte finns så många nöjesställen som håller konserter. Denna idé fungerade så bra att folk kom från andra städer. Den första festen vi höll besökte ett 70-tal personer. Det här är en stor framgång för mig och Rotana Cafe blivit känt på grund av fester.

Planerar du att expandera?

– Ja, jag har en plan att öppna ett annat café i Kalmar inom en snar framtid.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons