Annons
Växjö

Mubaarak Nuh lånas ut från Malmö FF

Växjö • Publicerad 24 december 2022
Mubarak Nuh, från Araby i Växjö, spelar i Malmö FF.
Mubarak Nuh, från Araby i Växjö, spelar i Malmö FF.Foto: David Johansson

Fotbollstalangen Mubaarak ”Mubbe” Nuh, som är uppvuxen på Araby och tidigare har spelat i FC Växjö och Östers IF, tillhör sedan några säsonger tillbaka Malmö FF. 20-åringen har de senaste två åren lånats ut till bland annat lag i den danska andraligan och BK Olympic i svenska division 1.

Till nästa säsong lånas han nu ut till Östers seriekonkurrent Örgryte IS. Lånet gäller under hela säsongen 2023. Jeffrey Aubynn är ny huvudtränare för ÖIS och kommer närmast från Malmö FF där han tränat Mubbe.

Annons

– I Mubaarak får vi en offensiv spelare som kan användas på flera olika positioner. Vi tror att han kan ta kliv i vår miljö och tillföra saker till vårt offensiva spel. Att Jeffrey haft honom innan är givetvis en fördel och något som också gör att han snabbt kommer kunna bidra till vårt sätt att spela fotboll, säger Andreas Karlsson, klubbchef i Örgryte IS.

Mubbe är född i Somalia och kom till Sverige och Araby med sin mamma och syskon när han var sex år.

Örgryte lånar även målvakten Mathias Nilsson från Malmö FF. Han spelade med Östers IF under förra årets hästsäsong och under hela den här säsongen.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons