Annons
Växjö

Musbajs upptäcktes på Växjörestaurang

Växjö • Publicerad 2 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: LENNART MÅNSSON

När inspektörer från kommunens miljö- och hälsoskyddskontor gjorde en kontroll av en restaurang i centrala Växjö upptäckte de musspillning på restaurangens källargolv. Det rapporterar Smålandsposten.

En skadedjursfirma fick i uppgift att undersöka lokalerna snarast. Under inspektionen hittades ett litet hål i väggen i källaren där mössen sannolikt tagit sig in. Detta skulle täppas igen omgående, meddelade restaurangens ägare kommunen.

Annons

Vid inspektörernas besök konstaterade de även att källarutrymmet var i behov av en ”ordentlig grovrengöring” eftersom det fanns skräp och ingrodd smuts. Ägaren lovade även att källaren skulle storstädas.

Kommunen skriver i sin kontrollrapport att man ska genomföra en uppföljande inspektionen inom ett par veckor, för att kontrollera att de upptäckta bristerna i lokalerna har rättats till.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons