Annons
Växjö

Musica Vitae får hedersbelöning

Växjö • Publicerad 3 november 2023
Kammarorkestern Musica Vitae.
Kammarorkestern Musica Vitae.Foto: Lina Alriksson

Varje år delas Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl ut till någon eller några som gjort avtryck även utanför kommunens gränser. Årets mottagare är Musica Vitae.

– Med vår hedersbelöning så vill vi lyfta någon eller några som gjort Växjö känt utanför våra kommungränser, det kan vi verkligen säga att Musica Vitae har gjort med sitt fantastiska engagemang och talang, säger Rose-Marie Holmqvist (S), kommunfullmäktiges ordförande.

Annons

I moveringen står det att ”Musica Vitae lyfter att det är mötet med publiken som är det viktiga, de vill ta livets musik till varje enskild lyssnare, vilket de gör med den äran och alltid som fantastiska ambassadörer för Växjö kommun”. I år har de bland annat uppträtt under Scensommar i Linnéparken, på VXOnews Festival under Karl-Oskardagarna och på Korrö.

Mottagaren av Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl beslutas av kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons