Annons

Musik, tal och livequiz när Växjö Pride invigs

När Växjö Pride på måndag invigs blir det med tal, musik och livequiz för att uppmärksamma att prideveckan är igång.
Växjö • Publicerad 5 maj 2024
Intresset för att inviga Växjö Pride brukar vara stort och i år blir det med tal och musik.
Intresset för att inviga Växjö Pride brukar vara stort och i år blir det med tal och musik.Foto: Calle Rydqvist

Den 6 maj invigs årets Växjö Pride. Precis som vanligt sker invigningen på Speakers Corner på Storgatan och det blir både tal och musik.

– Invigningen är viktig eftersom det är starten där vi säger ”Hej Växjö, nu är det dags igen. Vi är redo att erbjuda er kunskap, allvarsamma samtal och flytta fram positionerna i våra frågor men också en fantastisk fin parad och konsert”, säger Växjö Prides ordförande Suzana Moćević.

Annons

Under invigningen som leds av Suzana Moćević och Markus Emilsson blir det högtidstal av landshövding Maria Arnholm och Agnes Mai framför årets officiella Växjö Pride-låt ”A fairy Godmother and a Gentleman” live för första gången. Dessutom har HBTQI-ungdomar bjudits in för att berätta om hur det är för dem att leva i Växjö och vad de vill ha och behöver till framtiden.

Efter invigningen blir det ett mingel på PM & Vänner Tak med livequiz, samtal, livemusik av Moa Lignell och andra överraskningar.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons