Annons
Växjö

Musikhjälpen till Växjö i december

Stortorget i Växjö blir i december Kärlekens torg. Nu står det klart att populära Musikhjälpen kommer att sändas från Växjö den 11-17 december i år.
Växjö • Publicerad 30 augusti 2023
Musikhjälpen 2022.
Musikhjälpen 2022.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

En vecka i december varje år sedan 2008 har det populära insamlingsprogrammet Musikhjälpen. Nu står det klart att glasburen som tre programledare ska direktsända från i 144 timmar i sträck kommer att placeras i Växjö i år.

– Växjö är en modern liten storstad med en ung, kreativ framåtanda som jag tror kommer passa Musikhjälpen, säger projektledaren Karl-Johan Paulsson på SVT i ett pressmeddelande.

Annons

Syftet med Musikhjälpen är att uppmärksamma och samla in pengar till en internationell undangömd humanitär katastrof genom att engagera lyssnare och tittare. Under tiden programmet sänds kan lyssnarna och tittarna önska låtar genom att skänka pengar eller engagera sig i insamlingen på annat sätt.

Musikhjälpen 2023 blir den 16:e i ordningen och det är den första gången som det sänds från Småland. Vilka de tre programledarna är och vad det är för tema i år är inte känt än.

Under veckan kommer ett stort antal artister att uppträda i glasburen och det blir även besök från stora profiler som berättar om sina engagemang för Musikhjälpen. I fjol sändes programmet från Göteborg och 54 517 949 kronor samlades in totalt. Det var den näst största insamlade summan någonsin efter 2017 års rekordsumma på 74 410 363 kronor.

Musikhjälpen är ett samarbete mellan P3 Sveriges Radio, SVT och Radiohjälpen. Det direktsänds i sin helhet i P3 och SVT Play och delar sänds även i SVT2 och SVT24.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons