Annons
Växjö

Myndigheten i Växjö kan påverkas i sammanslagning

Växjö • Publicerad 28 september 2023
Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.
Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.Foto: Urban Nilsson

I regeringens budgetproposition för 2024 föreslås det att myndigheter ska slås samman för att spara pengar. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och samarbetspartiet Sverigedemokraterna menar att antalet myndigheter bör minska och tio myndigheter kommer att få uppdrag att beskriva hur sammanslagningar kan genomföras.

Det handlar bland annat om att Myndigheten för stöd till trossamfund (SST) ska slås samman med Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) som har sitt huvudkontor i Växjö. Den sistnämnda myndigheten är den större av de två och i budget skriver regeringen att det som utgångspunkt bör vara den mindre myndigheten som inordnas i den större, men andra alternativa utformningar kan också övervägas.

Anledningen till sammanslagningarna är att besparingarna ska bidra till finansieringen av reformer och stimulera effektivisering.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons