Annons
Växjö

Myndigheter samarbetar på grund av torka

Växjö • Publicerad 16 juni 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Joacim Andersson

Torkan skapar många problem, inte minst för de som arbetar med lantbruk. Under torsdagen gick Länsstyrelsen Kronoberg ut med ett pressmeddelande med anledning av situationen.

Där skriver man att myndigheter och branschorganisationer jobbar intensivt för att hitta lösningar som ska underlätta för lantbrukarnas situation och även säkra att det foder som krävs för livsmedelsproduktion ska finnas på plats.

Annons

I pressmeddelandet skriver man även att man har tagit lärdom av den väldigt torra och varma sommaren 2018.

– Vi följer läget intensivt och lyfter på alla stenar för att se hur vi myndigheter, Jordbruksverket och länsstyrelser, tillsammans med branschorganisationer kan bidra till att klara av situationen. Fodertillgången riskerar att bli knapp och hela arealen behöver skördas. Det kan till exempel handla om dispenser och undantag från ordinarie regelverk, säger Christina Nordin, Jordbruksverkets generaldirektör.

Bland annat ska jordbrukare få skörda sina trädor för att få foder. Detta ska de får göra utan att få avdrag på stöden och utan att först ta kontakt med länsstyrelsen.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons