Annons
Växjö

Mystisk hinna vid badplatsen: ”Bada inte”

Växjö • Publicerad 21 juni 2023
Badplatsen vid Torparängen.
Badplatsen vid Torparängen.Foto: Växjö kommun

Flera invånare har hört av sig till kommunen om att vattnet vid badplatsen Torparängen på Teleborg är täckt av en oljeliknande hinna. Nu uppmanar Växjö kommun att man inte ska bada vid badplatsen.

Enligt ett inlägg på kommunens hemsida med rubriken ”Bada inte vid Torparängens badplats” kommer vattnet att provtas för att få reda på vad det är men det kan först göras under nästa vecka.

Annons

– Det kan röra sig om något ofarligt, men för säkerhets skull vill vi provta vattnet. Innan vi vet vad det är rekommenderar vi att inte bada vid badplatsen, säger Olivia Örnhem, miljöingenjör på Växjö kommun.

Badplatsen vid Torparängen invigdes förra året efter att en 29 meter lång och sex meter bred brygga byggts vid badplatsen. Ett cirka 1200 kvadratmeter stort område runt bryggan rensades på stenar, som sedan samlades ihop och blev underlag till stenpiren som bryggan ligger på.

Turerna kring badplatsen var inför byggandet många då Länsstyrelsen vid två tillfällen avslog kommunens anmälan om vattenverksamhet med hänvisning att ärendet skulle hanteras av Mark- och miljödomstolen. Växjö kommun överklagade länsstyrelsens beslut till just Mark- och miljödomstolen som vid båda tillfällena beslutade att det skulle hanteras av länsstyrelsen. I november 2021 gav länsstyrelsen klartecken för bryggan.

Här saknas innehåll

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons