Annons

Nada har öppnat en ny butik i Växjö

Växjö • Publicerad 24 januari 2023
Nada Shaban har öppnat en ny butik i Växjö.
Nada Shaban har öppnat en ny butik i Växjö.Foto: Maha Nasser

I januari har klädbutiken NadaMode inne i City food-huset på Smedjegatan i Växjö öppnat. I butiken säljs kläder för kvinnor och barn, och kläder för beslöjade kvinnor.

– Idén till projektet kom när jag hade problem med att hitta kläder som passade mig, och jag var tvungen att resa till Turkiet för semester och shoppa samtidigt. Efter det bestämde jag mig för att öppna en NadaMode-butik. De flesta kläderna i butiken är nu turkiska kläder, eftersom turkiska kläder ligger nära orientalisk kläddesign, och det finns många kunder som vill ha den här sortens kläder. Inom en snar framtid kommer jag att sälja många varumärken och designs. Om det blir lyckat vill jag expandera, säger Nada Shaban, ägaren av butiken.

Annons

NadaMode är inte Nadas första projekt. Hon har tidigare drivit en presentbutik, men projektet lyckades inte.

– Projektet lyckades inte eftersom jag inte kunde landet, lagarna och språket, och jag hade inte tillräckligt med ledningserfarenhet. Så efter det vände jag mig mot utbildning och studerade som barnskötare. Jag jobbar för närvarande som barnskötare och jobbar med mitt egna projekt. Jag och min man har arbetat för att få ihop en summa pengar för att starta projektet, säger Nada.

Tycker du att människors beroende av näthandel har blivit en konkurrent till fysiska butiker?

– Ja, det finns konkurrens, men det finns fortfarande nackdelar med att handla online. Varor som vi köper online är inte alltid identiska med bilderna, kan ha kvalitets- och mätproblem eller tillverkningsfel. I det fall du vill returnera varan måste du betala fraktavgifter. Dessutom finns det människor som gillar att handla i faktiska butiker och prova varorna innan de köper dem. Jag är en av dem.

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons