Annons

Naken och förvirrad man spottade polis i ögat

När poliserna omhändertog den nakne och förvirrade mannen spottade han en av dem i ögat.
Nu väntar rättegång och den utsatta polisen yrkar på skadestånd.
Växjö • Publicerad 3 juli 2023
Foto: Herman Rydeberg

Händelsen som nu har lett till åtal inträffade i vintras, sedan polisen fått larm om att en man i 30-årsåldern uppträdde förvirrat i sin lägenhet på Arabyområdet.

Det var mannens vänner som ringt polisen efter att de upptäckt att han lagt ut nakenbilder på sig själv på sociala medier och när patrullen anlände till bostaden påträffade de honom utan kläder inne på sin sönderslagna toalett.

Annons

Poliserna lyckades under stort tumult få på mannen kläder och han fick följa med i polisbilen för att få psykiatrisk vård. I polisbilen vände sig, enligt poliserna, den handfängslade mannen plötsligt om och spottade en av dem rakt i ansiktet.

Enligt den utsatta polisen fick hon mannens saliv i ena ögat och hon blev orolig för att hon drabbats av någon form av smitta.

Nu åtalas mannen vid Växjö tingsrätt misstänkt för förgripelse mot tjänsteman. Han har berättat att han vid den aktuella tidpunkten mådde mycket psykiskt dåligt på grund av stress, ångest och cannabisrökning och att han vill be polisen om ursäkt.

Polisen som träffades av spottloskan har yrkat att mannen ska betala 5 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons