Annons
Växjö

Nallebjörnar kastades in på isen – Lakersspelarna partners samlade in 47 000

Växjö • Publicerad 27 februari 2024
Växjö Lakers-spelarnas partners samlade in pengar till förmån för Hjärtebarnsfonden. Publiken kunde köpa nallebjörnar och kasta in dem på isen under en periodpaus. Totalt samlades det in 47 000 kronor. Bilden är ett montage.
Växjö Lakers-spelarnas partners samlade in pengar till förmån för Hjärtebarnsfonden. Publiken kunde köpa nallebjörnar och kasta in dem på isen under en periodpaus. Totalt samlades det in 47 000 kronor. Bilden är ett montage.Foto: Jonas Ljungdahl

Växjö Lakers-spelarnas partners tog förra veckan initiativet att i samband med toppmötet mot Färjestad samla in pengar till förmån för Hjärtebarnsfonden. De köpte in 500 nallebjörnar som publiken kunde köpa och kasta in på isen under en periodpaus. Nallarna ska gå till de hjärtebarns om vårdas på barnhjärtcentrumen i Göteborg och Lund och några ska ges till barnen som vårdas på lekterapin i Växjö. Utöver nallebjörnar såldes pärlarmband och alla intäkter gick till Hjärtebarnsfonden. Totalt samlades det in 47 000 kronor.

Hjärtebarnsfonden grundades 1975 och arbetar för att ingen ska lida av ett medfött hjärtfel genom att stötta forskning, hjälpa drabbade och närstående, anordna event och föra hjärtebarnens talan i samhällsdebatten. Varje dag får sex barn i Sverige diagnosen medfött hjärtfel och varje år genomgår 450 barn operationer för sina hjärtfel.

Annons

För några år sedan samlade de in 100 000 kronor till lekterapin på lasarettet i Växjö.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons