Annons
Växjö

Näringslivsprofilen väntas ta plats i föreningens styrelse

Växjö • Publicerad 3 juni 2023
Åby/Tjureda.
Åby/Tjureda.Foto: Alexander Jepsen

I mitten av juni håller Åby/Tjureda IF årsmöte för verksamhetsåret 2022/2023. I samband med det ska en ny styrelsen också väljas.

Valberedningen har presenterat sitt förslag och det väntas bli omval på ordförande Malin Svensson samt ledamöterna Jörgen Linnér, Patrik Sjölund och Jonas Andersson samt suppleanterna Annelie Norden, Ulrika Wilhelmsson och Daniel Janlöv.

Annons

Däremot har Carolina Sköld avböjt omval och kommer att lämna styrelsen. Valberedningen föreslår att Ulrik Wilhelmsson som bor i Åby och är ledare i både fotboll och bandy i föreningen. Han har även hjälpt till vid andra ideella tillfällen, som rivning av scen och att vara vakt vid olika arrangemang.

”Ulrik besitter viktiga kunskaper runt föreningsarbetet som vi söker i föreningen”, skriver Valberedningen på Åby/Tjuredas hemsida.

Han är till vardags koncenchef på Sonsab, som distribuerar till träindustrin och bygghandeln. I gruppen ingår företag som Direktlaminat AB, Wiwood AB, Fredricsons Trä AB, Mivall Byggross AB och Produktma och gruppen omsätter ungefär 750 Mkr och har 130 medarbetare.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons