Annons
Växjö

Näringslivsprofilerna bland landets mäktigaste kvinnor

Kronoberg • Publicerad 8 mars 2022
Sara Wimmercranz, Lena Herder och Lotta Lyrå.
Sara Wimmercranz, Lena Herder och Lotta Lyrå.Foto: Filip Sjöfors/Pressbild/Eijer Andersson, Södra

I 24 år har Dagens industri publicerat rankningen Näringslivets mäktigaste kvinnor. 125 personer finns med på årets lista, varav tre med lokal koppling.

Lotta Lyrå, vd på Växjöbaserade Södra, finns på plats 31. DI skriver bland annat att hon basar över Sveriges största skogsägarförening tillika världsledande producent av massa och en av Europas största sågverksrörelser.

Annons

Ikeas Sverigechef Lena Herder finns på plats 64 och på plats 117 finns Älmhultsbördiga Sara Wimmercranz, som är en av investerarna i SVT-programmet Draknästet.

”Folkkära riskkapitalister? Jodå, tillsammans med investerarkompisarna i SVT:s Draknästet är hon i dag kändis ute i stugorna och inte bara kring Stureplan. Hon var med och grundade miljardbolaget Footway och driver nu egna investeringsbolaget Backing Minds tillsammans med Susanne Najafi”, skriver DI i sin motivering om Sara Wimmercranz.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons