Annons

Narkotika hittades när polisens insatsstyrka slog till i Lammhult

Polisen hittade narkotika vid en omfattande insats i Lammhult. Tillslaget genomfördes av polisens regionala insatsstyrka.
Lammhult • Publicerad 21 juni 2023
Här slår insatsstyrkan till och kontrollerar flera personer.
Här slår insatsstyrkan till och kontrollerar flera personer.Foto: Läsarbild

– Vi tog oss in i en bostad där det fanns sju personer och hittade narkotika. I bostaden vistades en pojke i 15-årsåldern som var efterlyst som avviken från ett LVU-hem och han kördes tillbaka dit, säger Robert Loeffel vid polisens presstjänst.

Växjöpolisen hade information om narkotikahantering och en handfull patruller fanns på plats när insatsstyrkan slog till. Ett parti hasch hittades och en anmälan om narkotikabrott har upprättats.

Annons

Narkotikan gick vid tillslaget under tisdagskvällen inte att knyta till någon person, men ska undersökas närmare i jakten på spår. Ingen av personerna i lägenheten greps.

– Vi hade koll på att det var mycket folk på platsen och insatsstyrkan används vid olika tillslag. De är specialister på att komma in snabbt och säkra utrymmen, säger Robert Loeffel.

Tillslaget av polisens regionala insatsstyrka mot en bostad i Lammhult inleddes vid 20-tiden under tisdagskvällen och pågick under några timmar. I bostaden hittades narkotika.
Tillslaget av polisens regionala insatsstyrka mot en bostad i Lammhult inleddes vid 20-tiden under tisdagskvällen och pågick under några timmar. I bostaden hittades narkotika.Foto: Läsarbild

Den regionala insatsstyrkan är numera relativt ofta och arbetar i Kronobergs län.

– De har blivit en naturlig del vid ingripanden i vår vardag då man misstänker att det kan bli stökigt och man vet aldrig vad som väntar i narkotikasammanhang.

Överhuvudtaget tillslag mot farliga personer och om det kan finnas vapen inblandat genomförs oftast av polisens insatsstyrka.

Här saknas innehåll

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons