Annons

Narkotikapåverkad man hade kniv i byxlinningen – döms till fängelse

Växjö • Publicerad 4 maj 2024
.
.Foto: MAXIM THORE

En 22-årig kille har dömts till tre månaders fängelse för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål och ringa narkotikabrott.

Det var i november som mannen stoppades narkotikapåverkad på Teleborg i Växjö. Han hade då också två knivar på sig och döms nu för det. Det ska ha varit två knivar, varav en av knivarna var av större modell och enligt tingsrätten av särskilt farlig beskaffenhet. Ena kniven var nedstoppad i byxlinningen och den andra i en byxficka.

Annons

Mannen har erkänt ringa narkotikabrott och vidgått att han hade knivar på sig men bestritt ansvar för brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål. Han har uppgett att han skulle hjälpa sina kusiner att hämta två knivar som de skulle få låna av en person men att han stoppades av polis innan han hann lämna knivarna till kusinerna.

22-åringen har tidigare dömts för olika brott, både narkotikabrott, skadegörelse och brott mot knivlagen.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons