Annons

Narkotikapåverkad man stal elva oxfiléer i Växjöbutik

Växjö • Publicerad 8 juli 2023
Oxfilén skulle användas som valuta i en heroinaffär.
Oxfilén skulle användas som valuta i en heroinaffär.Foto: Polisen

I slutet av april i år stal en narkotikapåverkad man oxfilé för flera tusen i en butik i Växjö. Nu har han dömts till skyddstillsyn.

Den 28 april var den 23-årige mannen inne i en matbutik i Växjö och stal oxfiléer till ett värde av nästan 3 800 kronor. En civil väktare ska ha sett hur mannen gick in i butiken, tog en kort och raskt gick vidare till kötthyllorna. Där lastade han väskan full med nio bitar oxfilé som totalt vägde över elva kilo. Därefter gick han till kassan, betalade för en energidryck och försökte smita från betalningen av köttet.

Annons

Mannen var vid tillfällen påverkad av heroin. Han har i ett förhör med polisen har han uppgett att han var skyldig pengar till sin knarklangare och att den personen sagt till honom att om han fixade oxfilé plus 1 300 kronor skulle de vara kvitt och han skulle få droger igen.

Mannen förekommer sedan tidigare under fyra avsnitt i belastningsregistret och dömdes 2020 för stölder och ringa narkotikabrott. Han har själv uppgett att han för ett par år sedan missbrukade narkotika men sedan blev ren under ett tag. Han ska ha fått ett återfall i våras, i samband med att stölden av oxfiléerna skedde.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons