Annons
Växjö

Nästan tre av fyra kronobergare vill odla mer

Kronoberg • Publicerad 5 september 2022
Foto: Kristine Hellemo

73 procent av kronobergarna vill odla mer än vad de gör idag. Det visar en ny Sifoundersökning som är gjord på uppdrag av Nelson Garden. Nästan tre av fyra kronobergare vill alltså odla mer.

– När det myllrar av liv omkring oss mår också vi människor bättre, men i dag försvinner arter från jorden varje dag. Varje ny planta bidrar till att vi får fler sorters växter och djur omkring oss. På så vis skapar odling ett friskare samhälle för både kronobergarna och naturen, säger Martin Borgström, vd på Nelson Garden.

Annons

Undersökningen genomförs av Sifo och slutfördes i juni 2022. Deltagarna fick svara på frågan om de ville odla mer eller mindre än vad de gör idag. Många vill odla sin egen mat, bland annat grönsaker som går att odla både i trädgården, på balkongen och inne i lägenheten och villan. Det kan handla om potatis och morötter och sallad.

Nelson Garden efterlyser nu Kronobergs mest otippade odlingsplats. Tävlingen sker via sociala medier, där bilder på kreativa och oväntade odlingar delas under hashtaggen #otippadodling.

– Människor som odlar kommer närmare naturen, mår bättre och känner glädje och stolthet. Genom tävlingen Otippade odlingsplatser vill vi hylla alla kreativa odlingspionjärer som visar att det går att odla nästan överallt, säger Lovisa Back, kommunikations- och hållbarhetschef på Nelson Garden.

Utöver den lokala tävlingen i Kronoberg kommer Nelson Garden att uppmärksamma den mest kreativa och otippade odlingslösningen i hela Sverige. Tävlingen pågår till den 31 augusti och vinnaren får en vinst från Nelson Garden.

Foto: Markus Danielsson
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons