Annons

Nätdejting blev utpressning: Ung man lurad av lättklädd kvinna

Mannen hoppades på ett utbyte av lättklädda bilder. Han blev i stället ett byte för utpressare.
Växjö • Publicerad 1 augusti 2023

Den unge mannen i 20-årsåldern hade fått kontakt med en kvinna på appen Snapchat. I konversationen med den unga mannen hade kvinnan skickat lättklädda bilder på sig själv.

Hon hade sedan uppmanat mannen att göra detsamma. Vilket han gjorde.

Annons

Då visade det sig snabbt att avsändaren - som enligt polisen sannolikt inte är kvinnan på bilderna - inte hade de avsikter med samtalet som mannen hade hoppats. Han uppmanas då att skicka pengar. Annars så kommer de bilder han skickat att spridas vidare till hans bekantskapskrets, hotar avsändaren.

Enligt polisens talesperson Eva-Lotta Hermansson Truedsson gör mannen sedan ett antal överföringar, men det är inte känt hur stora summor det handlar om. Mannen får några dagar senare veta att bilderna som han hade tagit på sig själv har spridits vidare i alla fall. Det är då mannen väljer att polisanmäla.

Polisen har ännu inga misstänkta för brottet som rubriceras som utpressning. Enligt Hermansson Truedsson är det ett svårutrett brott.

bild
bildFoto: Tomas Löwemo
Johannes TurstamSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons