Annons
Växjö

Nätläkarbesöken ökar kraftigt i länet – kostar regionen miljoner

Kronoberg • Publicerad 29 januari 2022
KRY, läkarbesök i mobilen.
KRY, läkarbesök i mobilen.Foto: MAXIM THORÉ

Intresset för att söka vård hos nätläkare i Kronobergs län har ökat kraftigt de senaste åren. Sedan 2018 har besöken hos nätläkarbolag som Kry, Min Doktor och Doktor.se ökat med över 400 procent. Enligt SVT Småland, som tagit del av siffror från Region Kronoberg gjordes 6 062 nätläkarbesök år 2018. I fjol var siffran 34 745 besök.

Vid varje besök betalas en patientavgift, om det inte är vårdmöten för barn under 17 år som är gratis. Regionen måste sedan också betala en ersättning till bolagen när en patient använder deras tjänster. Priset varierar beroende vad det är för tjänst som används men ett digitalt läkarbesök kostar regionen 500 kronor.

Annons

Mellan 2018 och 2021 ökade Region Kronobergs betalningar till nätläkarbolagen från 2,9 miljoner till 13,5 miljoner kronor.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons