Annons
Växjö

Nattklubben Grace stänger i Växjö – efter 45 år

Efter att ha funnits i 45 år kommer nattklubben Grace att stänga i Växjö. Den 27 januari håller nattklubben öppet för sista gången.
Växjö • Publicerad 12 januari 2024
Grace nightclub
Grace nightclubFoto: Lena Gunnarsson

Den enda renodlade nattklubben i Växjö kommer att stänga, det meddelar ägaren Elite hotels. Det innebär att den sista dansen och det sista fyllda ölglaset på Grace kommer att äga rum den 27 januari.

– Vi vet att detta har varit ett populärt ställe att gå till och det är klart att det känns i hjärtat att lägga ner nattklubben, säger hotelldirektören Helen Bäckstedt på Elite hotels till Smålandsposten.

Annons

Anledningen är att Elite hotels har valt att satsa ännu mer på hotellverksamheten som är deras kärnverksamhet i företaget.

– Vi har istället valt att göra en del satsningar på hotellet och våra hotellgäster. Det är centralt i vår affärsidé. Vi vill bli ännu starkare på hotellmarknaden, säger Helen Bäckstedt.

Istället för att ha en nattklubb kommer Elite hotels att bygga ut en ny lobby samt en ny frukost- och konferensmatsal i den delen som Grace finns idag.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons