Annons
Växjö

Naturreservat i Växjö utsatt för falskskyltning

Växjö • Publicerad 5 april 2022
Naturreservatet på Helgö. Arkivfoto.
Naturreservatet på Helgö. Arkivfoto.Foto: EBBA SUND

Någon eller några har satt upp flera lappar på länsstyrelsens skyltställ på Helgö i Växjö. Lapparnas budskap är att folk ska hålla sig borta från skogen till följd av en EU-dom om skyddet av fåglarna i de svenska skogarna.

Nu vill länsstyrelsen i Kronoberg klargöra att myndigheten inte står bakom lapparna, som lätt kan tolkas som myndighetsinformation.

Annons

– Vi kan bara konstatera att det här är olagligt och att det är väldig olämpligt att det ser ut att komma från länsstyrelsen. Budskapet som står på skyltarna stämmer inte och vi tar gärna emot tips om man ser sådana skyltar så vi kan plocka bort det, säger Peter Wredin till Smålandsposten.

Den olagliga affischeringen kommer att polisanmälas.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons