Annons
Växjö

Nätverk startas för litteraturskapare

Växjö • Publicerad 8 juni 2023
Litteratur Kronobergs första nätverksträff.
Litteratur Kronobergs första nätverksträff.Foto: Maha Nasser

Litteratur Kronoberg har startat ett nytt branschnätverk för alla som skapar och förmedlar litteratur i Kronobergs län. Nätverkets första möte ägde rum förra veckan på Smålands museum i Växjö. Där deltog över 15 författare och litteratur-föreningsledare från Kronoberg län. Branschnätverket syftar bland annat till att skapa kommunikation mellan litteraturskapande och litteraturförmedlande i Kronoberg.

– Syftet med branschnätverket för litteraturskapare är att hitta ett sammanhang där flera olika verksamheter inom litteraturskapande och litteraturförmedlande kan mötas, säger Anette Levander, litteraturutvecklare och regional samordnare för verksamheten Litteratur Kronoberg som drivs av Region Kronoberg.

Annons

Workshopdeltagarna diskuterade bland annat hur en författare kan presentera sig själv och sitt författarskap och hur hen kan marknadsföra sig på olika sätt. Bland annat så presenterade Eva Fodor Velander från Anoteket en workshop om att bygga upp sin egen författarplattform.

Den här träffen var den första i branschnätverket, men det kommer inte att vara den sista. Det kommer att hållas flera träffar under året.

– Vi har flera träffar under detta år, nästa nätverksträff blir i september och den sista för året i november. Dessutom kommer det att hållas fyra träffar med nätverket under 2024.

Här saknas innehåll

Maha Nasser
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons