Annons
Växjö

NE: Fyra av fem lärare i Kronoberg saknar läromedel

Växjö • Publicerad 23 maj 2022
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Kunskaps- och läromedelsföretaget NE, Nationalencyklopedin, har gjort en undersökning där 1 422 lärare har besvarat frågor om tillgången och kvaliteten på läromedel. Fyra av fem lärare uppger att deras skola saknar läromedel i minst ett ämne.

– Elevers rätt till utbildning av hög kvalitet förutsätter att alla lärare kan använda aktuella och kvalitetssäkrade läromedel i sin undervisning. Så ser det dessvärre inte ut i dag. Vår förhoppning är att Lärarpanelen kan bidra till ökad kunskap hos landets beslutsfattare och på sikt en förbättrad situation för Kronobergs lärare och elever, säger Fredrik Bengtsson, vd på NE.

Annons

I Kronobergs län innebär en motsvarande andel att cirka 2 200 av länets ungefär 2 700 lärare inte har kompletta läromedel. Var fjärde lärare, 26 procent, saknar kompletta läromedel i flera ämnen och årskurser.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons