Annons
Växjö

Nederländska studenter på besök i Växjö - samarbetet firar fem år

Växjö • Publicerad 22 mars 2023
Bild från svetskursen.
Bild från svetskursen.

I år är femte året som nederländska svetsstudenter från diverse skolor kommer och hälsar på på Epic, där Kungsmadskolan håller i Industriprogrammet med inriktning svets.

”Det finns en annan nivå och ett annat tillvägagångssätt för svetsning i Sverige och det är väldigt attraktivt för de holländska kollegorna.” Skriver Marie-Charlotte Bäckström, rektor på Kungsmadskolan i ett mail till Smålandsposten.

Annons

Utöver att gå svetskurser så besöker de nederländska studenterna Volvo CE i Braås, upplever en skjutbana och ser en match med Växjö Lakers.

Marie-Charlotte Bäckström menar även att samarbetet är viktigt ur ett större perspektiv. Hon menar att i och med kriget i Ukraina så är det ”viktigt att unga studenter lär sig att samarbeta och är medvetna om värderingarna i vårt Europa”.

Projektet finansieras via Erasmus+.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons