Annons
Växjö

Nej till eluppvärmda hundparkeringar i Växjö city

Uppvärmda hundkojor där ägarna kan ”parkera” sina fyrfota vänner när de handlar på stan.
Det föreslår en Växjöbo i ett medborgarförslag. Men kommunen ger tummen ner.
Växjö • Publicerad 24 september 2023
Foto: Elliot Sjöfors

Här saknas innehåll

En Växjöbo skriver i ett medborgarförslag att Växjö kommun borde investera i hundkojor i Växjö centrum där personer kan lämna sina fyrfota vänner medan de handlar i affärer eller besöker restauranger och kaféer.

Hundkojorna av det slag som Växjöbon föreslår kallas för ”hundparkeringar” och består av eluppvärmda och luftkonditionerade hundkojor i plast. Via en app eller betalkort kan hundägaren låsa upp och använda buren.

Annons

Bland annat Ikea har testat en liknande hundparkering utanför sitt varuhus i Borlänge. Där får hundägaren efter en timme en notifikation i sin mobil om att det är dags att hämta hunden.

Medborgarförslaget om hundparkeringar i Växjö var uppe på samhällsbyggnadsnämndens senaste möte men där blev det tummen ner. Nämnden tackade för förslaget och svarade Växjöbom att man framöver ska se över ”utformningen av det offentliga rummet” i Växjö city. Några planer på hundkojor finns dock inte i nuläget.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons