Annons
Växjö

Nike från Växjö prisad på filmfestival

Växjö • Publicerad 19 september 2022
Nike Krantz fick gå upp på scenen när hon utsågs till andrapristagare.Foto: Malin Gustavsson

I helgen arrangerades TellUs Filmfestival som är en filmfestival, tävling och mötesplats för unga regionala filmare. Kortfilmer tävlade i olika åldersklasser, 16-19 år, 20-26 år samt 27 år och över. Filmerna i de två yngre klasserna tävlade om en plats på Novemberfestivalen, Sveriges nationalarena för unga filmare.

Nike Krantz från Växjö vann andrapriset i klassen 20-26 år för filmen “Pussa pussy” som handlar om en dejt med höga förväntningar och ännu större rädslor. Juryn gillade att det var en “välproducerad och intim film, med värme och en gnutta humor, om den känsliga sexuella debuten och utsatthet i intima situationer. Starka skådespelarinsatser förmedlar ett svårbalanserat ämne på ett äkta sätt”, står det i motiveringen. "Pussa pussy" är nominerad till Novemberfestivalens urvalsklass och får därmed en andra chans att kvala in till tävlingen.

Annons

Under kvällen delade också priser ut till vinnare i årets filmrally Noomaraton. "Nära att dö" av Mohamed Aldghaim från Ronneby vann och “I närheten av Edward” av Henrik Fagelberg och Teijo Rönnback från Växjö kom tvåa.

FAkta

Alla vinnare

Klassen 16-19 år

Vinnare, 5000 kr och direktkvalificerad till Novemberfestivalen: "En vit gata” av Mohamed Aldghaim, Ronneby

Andrapris, urvalsnominerad till Novemberfestivalen: “Ur funktion” av Alvin Rydgren, GTV Gamleby

Klassen 20-26 år

Vinnare, 5000 kr och direktkvalificerad till Novemberfestivalen: “Blå lagunen 2017” av Alma Gonzalez Campo, Ölands dokumentärfilmskola

Andrapris, urvalsnominerad till Novemberfestivalen: “Pussa pussy” av Nike Krantz, Växjö

Klassen 27 år och över

Vinnare, 5000 kr: "Skiss” av Johan Cederholm, Karlshamn

Hedersomnämnande: ”Need For Speed High Stakes Remastered" av Michael Tiedtke, Kalmar

Årets filmrally Noomaraton

Vinnare: ”Nära att dö" av Mohamed Aldghaim, Ronneby

Andrapris: “I närheten av Edward” av Henrik Fagelberg och Teijo Rönnback, Växjö

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons