Annons
Växjö

Nils från Växjö åker ut på turné – ska sjunga stora hits från tecknade och animerade filmer

Växjö • Publicerad 6 oktober 2022 • Uppdaterad 8 oktober 2022
Nils Reinholtz från Växjö har varit med under Linneateaterns musikal och gått musikallinje vid både Balettakademien i Stockholm och Teaterhögskolan i Göteborg.
Nils Reinholtz från Växjö har varit med under Linneateaterns musikal och gått musikallinje vid både Balettakademien i Stockholm och Teaterhögskolan i Göteborg.Foto: Magnus Ragnvid

I vinter åker fyra lovande artister på turné med showen ”Från Aladdin till Elsa”. Det är musikalisk resa genom den tecknade och animerade filmens värld.

En av dem är Nils Reinholtz från Växjö som varit med under Linneateaterns musikal och gått musikallinje vid både Balettakademien i Stockholm och Teaterhögskolan i Göteborg.

Annons

Kvartetten, som även består av Joel Adolphson, Sandra Kassman och Veronika Wallentin, ska framföra hits från filmer som bland annat Toy Story, Frost, Encanto, Djungelboken, Aladdin och Lejonkungen. Den 27 januari 2023 kommer de till Växjö konserthus.

– Jag kan ju bara gå till mig själv – både som barn och vuxen – och mina egna barn. Det här är låtar med hög igenkänningsfaktor, och många av dem har nog de flesta av oss gått och sjungit på eller sjungit med i, oavsett ålder, säger producenten Viktoria Tocca.

Joel Adolphson, Sandra Kassman, Nils Reinholtz & Veronika Wallentin.
Joel Adolphson, Sandra Kassman, Nils Reinholtz & Veronika Wallentin.Foto: Magnus Ragnvid
Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons