Annons
Växjö

Nina och Irma, 16 och 17 år, arrangerade festen på Sivans: ”Vi har fått orättvist hat”

En ungdomsfest för flera hundra personer urartade på Sivans studentpub i Växjö. Nu uttalar sig de två arrangörerna, 17-åriga Irma Samuelsson och 16-åriga Nina Petersson, om händelsen för Smålandsposten.
– Vi ville bara att ungdomar skulle ha kul men istället har vi fått hot och hat från vuxna.
Växjö • Publicerad 28 september 2023
Irma Samuelsson och Nina Petersson tycker att det händer för lite för ungdomar i Växjö. Därför har de tagit ett initiativ att arrangera ungdomsfester.
Irma Samuelsson och Nina Petersson tycker att det händer för lite för ungdomar i Växjö. Därför har de tagit ett initiativ att arrangera ungdomsfester.Foto: Privat

Under onsdagen rapporterade Smålandsposten om en stor ungdomsfest med 400 sålda biljetter som spårade ur i Växjö på tisdagskvällen. Festen hölls på Sivans studentpub som hyrdes ut till en förening som arrangerade en fest för ungdomar födda 2005-2007. Det krävdes förköpta biljetter för att komma till den slutsålda festen men trots det dök flera hundra personer utan biljett upp. Det urartade och styrelsen för Sivans tog i samråd med polisen och vakter beslutet att stänga festen.

För Smålandsposten uttalar sig nu arrangörerna Irma Samuelsson och Nina Petersson, 17 respektive 16 år gamla, om händelsen.

Annons

LÅS UPP ARTIKELN OVAN GRATIS – MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons