Annons
Växjö

Nooshi Dadgostar besökte Växjö - ”Märks att många är väldigt påverkade av de höga elpriserna”

Växjö • Publicerad 12 april 2023
Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar
Vänsterpartiets partiledare Nooshi DadgostarFoto: JOHANNA LUNDBERG

Under tisdagen och onsdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar Växjö. Hon uttrycker att hon gillar att besöka Växjö, då staden enligt henne påminner om hennes hemstad.

– Både skog och industri känner jag igen från framförallt Volvo eftersom jag är göteborgare. Det är ju en växande kommun och det känns som att det går åt rätt håll. Det kändes roligt att vara här de här två dagarna, säger Nooshi Dadgostar.

Annons

Agendan var fullspäckad. På den fanns bland annat träff med småföretagare, dörrknackning i Araby och en kväll på Kafé De Luxe med tillhörande samtal och frågestund. Under eventet på Kafé De Luxe var trycket stort.

– Det har varit fantastiskt roligt. Det var stort pådrag, många lyckades inte komma in eftersom det var fullsatt där inne. Det var en väldigt rolig kväll, säger Nooshi Dadgostar.

Något som har gjort ett avtryck på partiledaren efter att ha träffat småföretagare under gårdagen är att många påverkas av det nuvarande ekonomiska läget.

– Det märks att många är väldigt påverkade av de höga elpriserna. Särskilt de mindre företagen. De säger själva att de behöver göra sig av med anställda och går på knäna nu. Många säger att de riskerar att gå omkull och då räcker inte ett elprisstöd i december månad, säger Nooshi Dadgostar och fortsätter:

– Jag känner en stor frustration när det gäller regeringens politik, de gör inget åt de höga prisökningarna. Det riskerar att skapa en väldigt snabb nedgång i ekonomin om de (småföretagen) tvingas lägga ner och inte kan försörja sig helt enkelt.

I Araby vittnar Nooshi Dadgostar om att väldigt många tycker att det är en bra plats att bo på. Även valresultatet tas enligt partiledaren emot med öppna armar i området.

– De kände sig glada över maktskiftet i kommunen, där vi ju har ett väldigt starkt vänsterparti vilket känns otroligt roligt för mig, säger partiledaren och fortsätter:

– Men det finns även en frustration i Araby över att renoveringshyrorna, framförallt hos de privata värdarna, är för höga. Det finns en stress kring höga priser och prisökningar.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons