Annons
Växjö

Nopavin, 25, öppnar ny restaurang i Växjö

I slutet av november väntas en ny restaurang öppna i centrala Växjö. Det är krögaren Nopavin Nualkam som ska erbjuda fler asiatiska rätter.
– Vi får testa om det funkar i Växjö, säger han.
Växjö • Publicerad 4 november 2023
25-årige Nopavin Nualkam satsar i Växjö och öppnar sin andra restaurang i staden.
25-årige Nopavin Nualkam satsar i Växjö och öppnar sin andra restaurang i staden.Foto: Calle Rydqvist

Sushirestaurangen Yummy Box har stängt sin restaurang på Sandgärdsgatan i centrala Växjö. Nu renoveras lokalerna för att Nopavin Nualkam ska kunna öppna Zen Restaurang, som ska erbjuda sushi och asiatiska nudelrätter, som soppor, pad thai och ramen.

– Planen är att vi ska öppna snart. Vi renoverar lokalen just nu och arbetet kan dra ut på tiden men vi siktar på slutet av november, säger Nopavin Nualkam som sedan 2019 driver Tam Nak Thai vid Strykjärnet i Växjö.

Annons

Det är ekonomiskt tuffa tider och många restauranger har det tufft. Hur ser du på att öppna en ny restaurang nu?

– Det är tufft för många men alla behöver äta mat så vi får anpassa oss efter kundernas behov. Vill de ha lägre pris får vi anpassa oss och vill de ha annan mat så får vi kolla på det. Vi får testa om det går i Växjö.

Det blir ett 30-40-tal platser i restaurangen och inför öppningen räknar han med att rekrytera fyra heltidsanställda och flera deltidsanställda. Han ska också ta hjälp av personalen från sin andra restaurang.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons