Annons
Växjö

Nu blir fler passtider tillgängliga – helgöppet på polisstationen

Växjö • Publicerad 22 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: PETTER ARVIDSON

Att kön för att fixa ett nytt pass i Kronobergs län är lång är sedan tidigare känt. Den första lediga tiden just nu i Växjö är i oktober. Men nu hoppas polisen korta passköerna genom att anställa fler handläggare och att erbjuda bokningsbara tider vissa helger.

För att kunna bemanna de utökade öppettiderna utbildar polisen just nu nya medarbetare. Helgtiderna kommer att innebära mellan 200 till 300 nya passtider i Växjö de veckorna man håller helgöppet, enligt uppgifter till SVT Nyheter.

Annons

Det är dock inte tillräckligt för att lösa situationen. Polisen tittar därför på att hålla öppet varje helg framöver. Men också på möjligheterna att utöka öppettiderna på vardagar och kanske lägga om sommarscheman.

De första helgtiderna är redan släppta och bokningsbara via polisens webbsida. De som ska boka passtid uppmanas att vara inne på webbsidan och uppdatera ofta.

– Jag vädjar också till alla, om du inte behöver din tid så avboka. Om du får mer än en tid, avboka den andra, det är så onödigt att tider brinner inne just nu, säger Rickard Bowin, som är receptionschef på polisen i Växjö, till SVT.

Här saknas innehåll

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons