Annons
Växjö

Nu invigs nya naturreservatet

Växjö • Publicerad 6 juni 2023
Hanefors naturreservat.
Hanefors naturreservat.Foto: David Färdigh

I april bildades det som kom att bli Växjö kommuns åttonde naturreservat. 1,5 km söder om Ingelstad så ligger numera det 7,7 hektar stora naturreservatet Hanefors. Syftet med naturreservatet är att bevara områdets biologiska mångfald och utveckla områdets friluftsliv.

Området har en varierande miljö med allt ifrån lövskog och betesmarker till våtmarker och sumpskogar. Detta hoppas man ska vara en miljö som lockar till sig en stor variation av djur och växter.

Annons

I samband med att man gjorde området till naturreservat så anlade man även flera gångbroar och stigar för att underlätta för besökare.

Nu har det blivit dags för en officiell invigning av reservatet. Den 15 juni ska de bildliga banden klippas. Det kommer att bjudas på guidad tur, fågel- och biholkuppsättning, skogsbad och mycket mer meddelar kommunen på sin hemsida.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons