Annons

Kristina Bingström: Nu öppnar vi sajten igen – välkommen till oss

Från och med måndag den 24 april och till och med den 7 maj kan alla teckna en prova på-prenumeration som ger möjlighet läsa alla våra nyheter gratis på smp.se. En registrering på vår hemsida är allt som krävs för att få tillgång till våra artiklar i två månader.
Kristina BingströmSkicka e-post
Moderator • Publicerad 22 april 2023 • Uppdaterad 24 april 2023
Kristina Bingström
Detta är en personligt skriven text i Vxonews. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Runt 6000 lockades att testa på vårt material i fjolårets valkampanj. Så pass många har sedan blivit betalande prenumeranter att vi nu gör samma sak igen. Förhoppningen är även denna gång att öka intresset för vår journalistik och därmed öka antalet läsare. Klicka via länken nedan för börja läsa.

För att visa på bredden i vår bevakning har vi extra mycket bra material och serier på gång. Möten med människor är en viktig del av satsningen. Människor som är trogna sin hemort och som valt att stanna kvar, eller återvända hem. Men också människor som helt eller delvis valt att bosätta sig utomlands.

Annons

Vårt första reportage från Spanien har verkligen engagerat många. Mest positiv respons, men en del har också hört av sig och undrat om den typen av journalistik verkligen är något som Smålandsposten ska ägna sig åt. Och det tycker jag absolut att det är. Det är en naturlig del av vårt uppdrag att fånga upp frågor som intresserar och berör alla med koppling till Kronobergs län. På måndag kommer nästa del i den serien.

Nu vet jag att en del av er kanske ifrågasätter varför vi å ena sidan kan tyckas ge bort vårt material gratis på nätet när vi å andra sidan samtidigt höjer priset och ser över distributionen för trogna pappersläsare. Jag kan till viss del förstå invändningen. Men som jag skrivit flera gånger tidigare så måste vi hålla flera strategier i gång samtidigt. Att nå och få nya läsare tryggar framtiden.

För alla trogna läsare kan det dock vara viktigt att poängtera att inte allt material ingår gratiskampanjen. Premiummaterial som tidningen, e-tidningen och våra livesändningar till exempel kommer bara betalande kunder till del.

Här saknas innehåll

Annons
Annons
Annons
Annons