Annons
Växjö

Ny anläggning byggs i Växjö – stora företaget skriver på 15-årigt hyresavtal

Växjö • Publicerad 3 september 2023
Foto: Olof Elfverson, Smålandsposten

Det snabbväxande småländska fastighetsbolaget Nivika utnyttjar en befintlig byggrätt på fastigheten vid Smedjegatan 30 i Växjö och ska bygga en ny byggnad på fastigheten som sedan tidigare har tre byggnader som är byggda 1966 med lager, industrilokaler, kontor och personalutrymmen.

Den nya byggnaden ska bli en ny besiktningsanläggning och Nivika Fastigheter har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med Opus Bilprovning AB.

Annons

– Det är roligt att få förtroendet att bygga en ny anläggning i Växjö åt Opus som är ett av Sveriges största besiktningsföretag, vi är väldigt glada över att ha hittat ett upplägg där båda känner sig nöjda, säger Niclas Bergman, vd på Nivika.

Just nu pågår projekteringsarbete och den nya besiktningsanläggningen förväntas vara klar för inflyttning under våren 2024.

Opus Bilprovning har två besiktningsstationer i Växjö, en på Ljungadalsgatan och en på Gullhallavägen vid Nylanda. Totalt i Sverige har Opus närmare ett hundra besiktningsstationer.

Nivika bedriver sin verksamhet i framför allt Jönköping, Värnamo, Växjö samt på Västkusten.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons