Annons
Växjö

Ny badplats i Växjö invigd

Växjö • Publicerad 20 juni 2022
Foto: Linda Lindbom

Under måndagen invigdes en ny badplats och brygga i Södra Bergundasjön vid bostadsområdet Torparängen.

– Jag är både stolt och glad att vi kan öppna upp en ny badplats i Södra Bergundasjön lagom till årets badsäsong. Den fina bryggan gör Södra Bergundasjön och bostadsområdet Torparängen ännu mer tillgängligt och attraktivt för våra invånare och besökare, säger Sofia Stynsberg (M), ordförande för tekniska nämnden i Växjö kommun.

Annons

Bryggan är 29 meter lång och 6 meter bred. På bryggan finns också flera sittplatser och en mulltoalett har placerats i anslutning till den nya badplatsen.

Turerna kring badplatsen blev många innan Växjö kommun kunde börja fixa med den. För två år sedan gjorde kommunen en anmälan om vattenverksamhet till länsstyrelsen i Kronobergs län i syfte att få anlägga badbryggan. Men länsstyrelsen avslog kommunens anmälan två gånger om med hänvisning att ärendet ska hanteras av Mark- och miljödomstolen, som efter Växjö kommuns överklaganden beslutade att det ska hanteras av länsstyrelsen.

Under arbetet för att skapa den nya badplatsen har ett ungefär 1 200 kvadratmeter stort område runt bryggan rensats på stenar. Stenarna har sedan använts som underlag till stenpiren som bryggan ligger på.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons