GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ny begravningsplats i Växjö för första gången på 40 år

Växjö • Publicerad 5 maj 2022
Illustration: Monica Sandberg, Landskapsarkitektgruppen Öresund.
Illustration: Monica Sandberg, Landskapsarkitektgruppen Öresund.

För första gången på 40 år finns det nu ytterligare en begravningsplats att välja för gravsättning i Växjö. Den 14 maj invigs Torparängens begravningsplats på Teleborg.

Den nya begravningsplatsen ligger i en typisk småländsk natur med småbruten torpmiljö, skriver Svenska kyrkan.

På invigningsceremonin deltar personal från Svenska kyrkan, Växjös kyrkogårds- och fastighetsförvaltning, Maria Arnholm, landshövding i Kronobergs län och Thomas Wärfman, kontraktsprost i Växjö stift. Växjö domkyrkas brassensemble står för musiken.

Här bland granarna ska gläntor med gravar finnas.
Här bland granarna ska gläntor med gravar finnas.Foto: Lars-Göran Rydqvist
Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.