Annons
Växjö

Ny brandstation föreslås i Lammhult

Växjö • Publicerad 17 juni 2023
Roger Petersson, förbundschef i Värends räddningstjänst.
Roger Petersson, förbundschef i Värends räddningstjänst.Foto: Ebba Wellergård

Brandstationen i Lammhult byggdes på 1970-talet och är nu i behov av underhålls- och renoveringsåtgärder. Den saknar också funktioner som är nödvändiga för att klara av moderna räddningsfordon och utrustning. Stationen har även brist på omklädnings- och hygienrum.

Enligt det kommunala fastighetsbolaget Vöfab så är åtgärderna som skulle krävas för att rusta upp stationen så pass omfattande att den istället för att renoveras borde ersättas. Därför föreslår nu Värends räddningstjänst att kommunstyrelsen i Växjö kommun tar beslut om att starta ett projekt för att bygga en helt ny brandstation i Lammhult.

Annons

– En brandstation i Lammhult är en viktigt strategisk fråga när det gäller behoven av säkerhet och räddningstjänst, men också i civilförsvarsfrågor, där våra brandstationer i tätorterna behövs och ska vara utrustade och placerade för att kunna ge hjälp i tid. Därför är det nödvändigt med en brandstation som bland annat uppfyller kraven på säkerhet och utrymme för fordon och utrustning samt omklädning, säger Kristian Rappner (V), ordförande i förbundsdirektionen i ett pressmeddelande.

I projektet som Värends räddningstjänst vill att kommunen ska inleda ska det även utredas var den nya brandstationen skulle ligga.

– Räddningstjänsten och dess lokaler ska vara en arbetsplats för alla. En modernare brandstation skapar bättre förutsättningar för räddningsinsatser och även ökad stolthet och förutsättningar för en ökad mångfald bland medarbetarna, säger Roger Petersson, förbundschef Värends räddningstjänst.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons