Annons
Växjö

Ny brandstation kan byggas i Lammhult

Växjö • Publicerad 11 oktober 2022
Foto: Pressbild/Värends Räddningstjänst

Förbundsdirektionen för Värends räddningstjänst föreslår en ny brandstation i Lammhult och att den befintliga stationen i Braås ska renoveras. De nuvarande brandstationerna uppfyller bland annat inte framtidens krav på utrymmen för räddningsfordon och utrustning.

– Behovet av att se över våra brandstationer i Braås och Lammhult är stort. Det handlar både om rena säkerhets- och räddningsfrågor, där brandstationerna ska vara placerade och utrustade för att kunna ge hjälp i tid, men det handlar också om framtida strategiska civilförsvarsfrågor där våra brandstationer i tätorterna behövs, säger Irene Bladh (M), ordförande i förbundsdirektionen.

Innan en ny station kan byggas i Lammhult och den befintliga stationen i Braås kan renoveras ska kommunstyrelsen i Växjö ta beslut i frågan.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons