Annons
Växjö

Ny butik har öppnat på Campus

I slutet av förra året öppnade Växjös första obemannade butik på Ljungadalsgatan. Nu har butiken flyttats och öppnat på campus.
– Det är en fantastisk miljö med rörelse alla dygnets timmar, säger vd Oskar Wijk.
Växjö • Publicerad 1 oktober 2022
Einar Foods obemannade butik på campus i Växjö.
Einar Foods obemannade butik på campus i Växjö.Foto: Pressbild

Den 16 december 2021 slog Einar Food upp Växjös första obemannade butik på Ljungadalsgatan. Efter att företaget fått flera förfrågningar om att öppna på campus har butiken nu flyttat till PG Vejdes väg.

– Campus i Växjö är ett område med mycket människor i rörelse, det är en fantastisk miljö med rörelse alla dygnets timmar och då är det också en bra plats för en obemannad butik. Vi kan tillgodose studenterna och personalen på campus behov av lokalproducerad mat, godis, snacks och dryck dygnet runt, säger Oskar Wijk, vd på Einar Food.

Annons

Den tolv kvadratmeter stora obemannade butiken har satsat på ett utbud av mat som kan ätas direkt, bland annat lunchlådor, poké bowls, baguetter, smörgåsar, dryck samt fika och kioskvaror. Kunderna kommer in i butiken med hjälp av mobilt bank-id, plockar och skannar varorna och betalar sedan med swish eller kort i butikens snabbkassa.

Enligt Oskar Wijk kommer de att vara lyhörda för studenternas önskemål och justera i sortimentet vid önskemål.

Finns det planer på fler obemannade butiker?

– Det finns planer på fler butiker, både i utförandet likt på campus men även mindre obemannade butiker som vi skräddarsyr för företag och bostadsrättsföreningar. Det finns även en tanke längre fram på att hitta koncept för idrottsplatser. Vi är fortfarande i ett startup-skede och nu fokuserar vi hundra procent på att göra campusbutiken till ett naturligt val för studenter och personal.

Oskar Wijk, vd för Växjökoncernen Einar Operatings affärsområden inom food och facility management.
Oskar Wijk, vd för Växjökoncernen Einar Operatings affärsområden inom food och facility management.Foto: Pressbild

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons