Annons
Växjö

Ny butik har öppnat på Samarkand

Carina Hamnå och Charlotte Hynnä startar pop up-butiken Blommeriet på Samarkandområdet.
– Det känns jättespännande och roligt. Det är så härligt att möta kunder, säger Carina Hamnå.
Växjö • Publicerad 27 november 2021
Carina Hamnå och Charlotte Hynnä driver pop up-butiken Blommeriet på Samarkandområdet.
Carina Hamnå och Charlotte Hynnä driver pop up-butiken Blommeriet på Samarkandområdet.Foto: Privat

Förra helgen öppnade en pop up-butik på Samarkand. Det är Carina Hamnå och Charlotte Hynnä som driver Blommeriets pop up-butik vid Circle K-macken.

– Det har varit lite av en dröm att öppna butik och jag har tidigare jobbat mycket med butiker och marknadsföring. Det känns jättespännande och roligt. Det är så härligt att möta kunderna. Jag gillar verkligen den personliga kontakten, säger Carina Hamnå.

Annons

Hon driver till vardags reklamföretaget Kampanj i Växjö och ett blommeri i garaget hemma som en hobbyverksamhet.

– Inför förra julen hade vi stor försäljning på julblommor, kransar och bockar i blommeriet. I år lekte jag med tanken att våga göra en något större pop-up. Nu har jag och Charlotte en möjlighet att kombinera det här tillsammans med våra vanliga jobb.

I Blommeriets pop up-butik kommer det att vara jultema med fokus på blommor, buketter, julgrupper och dekorationer, kransar och bockar.

– Vi kommer också att ha inredningsprodukter, fårskinn och mat- och konsthantverk från Småland med bland annat Fredrikssons glögg från Kalmar som serveras på Nobelfesten.

Under lördagen arrangerade de en mini-julmarknad med ett antal utställare på plats. Det var samarbetspartners som Ello i Lammhult, Smålands Skafferi, Tadah rosteri från Lenhovda, Höjdens Mejeri från Fagerhult och UF-företaget Must Have som har gjort en egen julmust.

Butiken kommer att ha öppet i en månad fram till den 19 december.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons