Annons
Växjö

Ny butik öppnar på Samarkand

En ny butik öppnar på Samarkandområdet i Växjö. Det är svägerskorna Amanda och Sanne Kristensen som öppnar klädbutiken Aveny i mars.
– Det känns jättekul att vi äntligen får öppna snart.
Växjö • Publicerad 17 mars 2023
Aveny öppnar vid handelsområdet Samarkand.
Aveny öppnar vid handelsområdet Samarkand.Foto: Pressbild

Den 24 mars öppnar butiken Aveny till höger om Ica Maxi på Samarkand, mellan Skopunkten och Hööks. Det är en butik på 400 kvadratmeter som ska sälja kläder och skor för kvinnor.

– Vi kommer ha olika varumärken för kvinnor, som Cellbes, Fransa, Zabaione, B.Young, Free/Quent samt Levi's kids för barn. Butiken kommer att vara uppbyggd med olika avdelningar för de olika varumärkena, så det blir lite som en shop in shop, säger Amanda och Sanne Kristensen som ska driva den nya butiken.

Annons

De är svägerskor och har i många år jobbat tillsammans med att sälja kläder. Nu ska de tillsammans med två anställda arbeta med den nya butiken.

– Vi har velat öppna en ny butik med ett nytt koncept. Eftersom vi har jobbat med flera av dessa varumärken tidigare vet vi vad kvinnan söker och vi har försökt göra det enkelt för henne att handla, säger Amanda och Sanne Kristensen som också lyfter fram att det sedan tidigare inte finns någon klädbutik med egen ingång från utsidan på handelsområdet.

De är hoppfulla inför öppningen den 24 mars, trots att mycket har hänt och händer i Sverige och omvärlden.

– Vi bestämde oss för att öppna den här butiken för länge sedan. Vi försöker se det positivt, att det snart vänder och det känns jättekul att vi äntligen får öppna snart.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons