Annons
Växjö

Ny detaljplan vid simhallen ska tas fram

Växjö • Publicerad lördag 19:00
Den nuvarande simhallen i Växjö.
Den nuvarande simhallen i Växjö.Foto: Jonas Engman

Växjö kommun är igång med planeringsarbetet med den nya simhallen på Bäckaslövsområdet. Samtidigt har turerna kring vad som ska hända med den nuvarande simhallen vid Växjösjön varit många. Växjö kommun vill utveckla platsen till ett kulturellt besöksmål och nu har samhällsbyggnadsförvaltningen fått i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en ny detaljplan för nuvarande simhall och området runtomkring.

Enligt Växjö kommun är syftet med den nya detaljplanen, som beräknas ta mellan tre till fem år att ta fram, att göra det möjligt att utveckla området i den önskade inriktningen. Kommunen ska under arbetets gång undersöka om det är lämpligt att använda området till kulturverksamheter.

Växjö kommun vill ha en kulturinriktning för byggnaden och för diskussioner med Regionteatern Blekinge Kronoberg om att ha deras verksamhet där. Kommunen kommer till dess att den nya simhallen är invigd att titta på planer och möjligheter för platsen och därefter kan renoveringen av simhallsbyggnaden vid Växjösjön dra igång. Kommunen vill också utveckla området runt simhallen och Kampaängen med mer aktiviteter och möjlighet till service och i höst väntas en skiss över vad kommunen vill göra vara klar.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons