Annons
Växjö

Ny enkät – studenter oroar sig för att bli antastade på Campus

Växjö • Publicerad 10 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: Hilda Frankki

Polisens senaste trygghetsmätning visar att det finns en särskild oro att bli antastade på Campus i Växjö. När frågan om det fanns problem med att kvinnor antastas utomhus i området ställdes – svarade 57 procent ja. Resultatet på samma fråga för hela Växjö kommun är 9 procent.

Enligt polisen är dock risken för att bli utsatt för sexuella övergrepp på Campus låg. De senaste tio åren har ett fall av våldtäkt utomhus polisanmälts.

Annons

– Om man tittar på anmälda brott kan man tydligt konstatera att Campus är ett av de områden i Växjö där risken för att bli utsatt för våldtäkt utomhus är väldigt låg. Det är då beklagligt att det sprids rykte och information på sociala medier om att det är ett stort problem med våldtäkter utomhus på Campus, säger Växjös kommunpolis Ola Severinsson, till Smålandsposten.

Den polisanmälda våldtäkten utomhus ska ha inträffat 2020. Efter den händelsen startade Mathilda Söderlund Facebookgruppen Vi går tillsammans – en trygghetsförening som bland annat jobbar med nattvandring på Campus.

– På tio timmar var vi nästan 1000 medlemmar i gruppen. Det var ett tecken på att människor kände sig otrygga här, säger hon till Smålandsposten.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons