Annons
Växjö

Ny etapp inleds på Kungsgatan - korsningen stängs av

Växjö • Publicerad 28 mars 2023
Centrala Växjö.
Centrala Växjö.Foto: Oscar Appelgren

Växjö Energi utför för närvarande ett arbete på Kungsgatan. Det är nu dags för arbetets andra etapp som kommer att pågå från slutat av mars till slutet av maj. Under den här perioden så kommer det inte vara möjligt att passera med bil i korsningen Kungsgatan-Sandgärdsgatan. Gående och cyklister kommer dock fortfarande att kunna ta sig fram.

Arbetet utförs för att ansluta fler fastigheter till företagets fjärrkylanät för att de ska kunna kylas ner på ett 100 procent förnybart sätt.

Annons

Samtidigt som man genomför arbetet så passar man på att göra lite andra åtgärder också. Till exempel så förstärks förstärker näten för elnät och fiber och Växjö kommun utför underhållsarbete för VA och leder in sjövatten från Växjösjön för att vattna träd och växter i Växjö centrum.

Det kommer även att utföras en arkeologisk schaktövervakning av Museiarkeologi Sydost, vilket skulle kunna förlänga grävarbetet.

Här saknas innehåll

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons