Annons
Växjö

Ny europeisk flyglinje från Växjö

Växjö • Publicerad 8 december 2022
Norwegian börjar flyga från Växjö Småland Airport.
Norwegian börjar flyga från Växjö Småland Airport.Foto: Pressbild

Norwegian utökar sitt linjenät och börjar flyga mellan Växjö Småland Airport och Malaga. Den 1 april nästa år är det premiär för flyglinjen som under 2023 kommer att trafikeras mellan april och slutet av oktober med en avgång i veckan.

Norwegian flyger sedan tidigare inte från Växjö men har nu beslutat att börja flyga även från Småland.

Annons

– Först och främst vill jag välkomna flygbolaget Norwegian till vår region. Det är otroligt roligt och vi har länge tittat på destinationen Malaga. Det är en destination som står högt upp på önskelistan och en helt ny destination från Sydsverige. Det är förhoppningsvis den första av många nya linjer med Norwegian, säger Ulf Axelsson, vd på Växjö Småland Airport.

Flygningarna till och från Malaga kommer att ha plats för upp till 189 passagerare. Avgångarna kommer att ske varje lördag.

Dessutom startar Norwegian flyglinjer mellan Stockholm Skavsta Airport och de spanska städerna Malaga och Alicante.

– Vi är glada över att kunna lansera direktflyg till Spanien från två flygplatser i Sverige som vi inte tidigare har trafikerat. Med de nya direktlinjerna blir det möjligt för ännu fler resenärer i Sverige att kunna flyga till spanska solkusten, säger Magnus Thome Maursund, EVP Network, Pricing & Optimisation på Norwegian.

Sedan tidigare finns det flera flyglinjer från Växjö till Spanien. Det är till Alicante, Mallorca och Gran Canaria.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons