Annons
Växjö

Ny familjecentral har dröjt i flera år – nu ska arbetet påbörjas

Växjö • Publicerad 21 mars 2024
.
.Foto: MATHILDA AHLBERG

I början av 2020 tog de styrande politikerna i Region Kronoberg och Växjö kommun beslut om att öppna en familjecentral på Teleborg i Växjö. Fyra år senare har familjecentralen ännu inte öppnat men nu kan arbetet komma att påbörjas.

Socialdemokraterna i Region Kronoberg lyfte under onsdagens sammanträde för hälso- och sjukhusnämnden frågan och föreslog att arbetet med att Teleborgs vårdcentral ska få en familjecentral ska påskyndas. Nämnden biföll nämndinitiativet och arbetet kan påbörjas.

Annons

En familjecentral bedriver förebyggande, hälsofrämjande och stödjande arbete riktat till barn och föräldrar och innehåller mödravårdscentral, barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst.

– För att ge alla barn den bästa starten i livet är det viktigt att hitta de familjer som behöver särskild stöttning så tidigt som möjligt. Familjecentraler, där kommunens öppna förskola och socialtjänst samverkar med regionens hälso- och sjukvård, är naturliga mötesplatser för att erbjuda ett sådant stöd, säger Magnus Carlberg (S), 2:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, i en kommentar.

MISSA INTE!

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons