Annons
Växjö

Ny flygdestination öppnar från Växjö Småland Airport – charter till klassiska partyön

Växjö • Publicerad 8 november 2023
Den grekiska ön Kos blir en ny destination som går att flyga till från Växjö kommande sommar.
Den grekiska ön Kos blir en ny destination som går att flyga till från Växjö kommande sommar.Foto: Pressbild från Tui

Resebolaget Tui utökar sitt charterprogram från Växjö Småland Airport. Nästa sommar börjar de trafikera Växjö och den grekiska ön Kos. Den nya sträckan kommer att trafikeras med fyra avgångar fram till oktober 2024.

Semesterön blir det tredje grekiska resmålet som Tui erbjuder från Växjö, i tillägg till Kreta och Rhodos. Totalt kommer reseaktören att erbjuda sex stycken destinationer från Växjö i sommar.

Annons

– Vi vet att det är många som föredrar att resa från sin regionala flygplats, säger resebolagets kommersiella direktör Tommy Serban i ett pressmeddelande.

Tui har valt på flera regionala flygplatser i landet, bland annat i Växjö då. Sedan tidigare står det klart att de kommer trafikera från Växjö till turkiska Antalya, cypriotiska Larnaca, Mallorca i Spanien samt de två tidigare nämnda grekiska öarna.

– Kos och Grekland i sin helhet är populära resmål för oss i sydöstra Sverige och vi är otroligt tacksamma för denna satsning, säger Brett Weihart, kommersiell chef på Växjö Småland Airport i ett pressmeddelande.

Elvedin BasicSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons