Annons
Växjö

Ny flyglinje till populär destination

Växjö • Publicerad 21 juni 2023
Tui börjar flyga mellan Växjö och Teneriffa.
Tui börjar flyga mellan Växjö och Teneriffa.Foto: Tui

Tui utökar sitt charterprogram från Växjö Småland Airport i vinter med en nygammal destination, Teneriffa. Det blir fyra avgångar från den 21 november till den 12 mars.

– Kanarieöarna hör till våra mest populära resmål under vintern, med sitt behagliga klimat och mycket omtyckta matkultur. Det känns därför roligt att nu kunna berätta om nyheten Teneriffa från Växjö. Vi vet att många resenärer uppskattar att kunna flyga till solen från sin regionsflygplats, säger Tommy Serban, kommersiell direktör på Tui i Norden.

Annons

Innan pandemin fanns en flyglinje till Teneriffa men sedan dess har det inte gått att flyga till kanarieön direkt från Växjö

Tui kommer också att erbjuda resor till Gran Canaria där en förändring blir att flygen till Las Palmas kommer att gå på olika veckodagar under säsongen istället för en fast veckodag per vecka. Flyglinjen till Gran Canaria trafikeras mellan den 1 november 2023 och den 1 april 2024.

– Vi är väldigt glada över att TUI ser på potentialen i vår region i sydöstra Sverige och därmed har beslutat att utöka sitt utbud från Växjö Småland Airport med Teneriffa som ny destination. Det känns väldigt roligt att TUI från och med höstlovet kommer att erbjuda Gran Canaria varje vecka och även Teneriffa vissa veckor, säger Brett Weihart, kommersiell chef på Växjö Småland Airport.

MISSA INTE VÅRT ERBJUDANDE! Testa Smålandsposten gratis i 30 dagar:

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons